Są noce, gdy nawet pryszcze bolą
a koszmary spać nie pozwalają
dręczą myśli czasów minionych
czy racja była po naszej stronie
Potem katafalk smutnej przyszłości
jaki pogrzeb, gdzie pochować kości
i tylko ścisk skóry z białym wytryskiem
pozwala odejść do nocnych rozmyśleń
"Smutny happy end"*
Rataj
Rataj
Wiersz
·
25 marca 2011
nie, nie, nie! pseudo mroczny tekst.
Podobnie z koszmarami - koszmary w założeniu nie pozwalają spać i dręczą myśli.
No i tak, śmierć jest pewna. Śmierć i podatki, i na pewno nie ma w tym nic wesołego. I czy na pewno od takich myśli wybawia pryszcz? Nie, nie, nic nie ma w wierszu.