Lot

Paweł Kaczorowski

 

Lot, lot, lot poety

 

rosną ręce małemu artyście
ręce skrzydeł złożonych do skoku
lotu małym papierowym samolotem
co kołuje nad domem, kołuje nad miastem
które takie kruche, że się kruszy jak babka z piasku

 

na wiór, na wiór, na wiór

 

2004'
 

Paweł Kaczorowski
Paweł Kaczorowski
Wiersz · 26 marca 2011
anonim