Kukły

Prymityw,Liryk

stoją namaszczone
jak kukły na estradzie
dramatu „Automilość”

szarpane za sznurki
za włosy
odgrywają swoje role

ten typ sztuki powstał już dawno
ale widownia wciąż wola: bis!

podobno ludzką rzeczą jest błądzić
zbaczać z trasy

daleko stąd
altana
słoneczny poranek
stare dobre małżeństwo
wspomina najpiękniejsze chwile

Prymityw,Liryk
Prymityw,Liryk
Wiersz · 9 lutego 2001
anonim