stworzoną recepturę poezji
wtłaczasz punktujesz idealizujesz
a ja gniję z metaforą
zaległą w pytajniku
naćkaną przecinkami
i kompletnie przećpaną
bez tyt.
Bartosz Mikołaj
Bartosz Mikołaj
Wiersz
·
28 marca 2011
-
Justyna D. Barańskaw gruncie rzeczy z tej miniatury to dobra riposta na krytykę, która zatrzymuje się tylko na poziomie oceny, nie tworząc przy tym żadnego obrazu poezji. a przecież takowy mógłby być wskazówką dla piszącego. problem polega jednak na tym, że ten piszący nie powinien opierać się o cudzy obraz, a zatopić się we własny, wypracowywać samodzielnie poezję. co nie znaczy oczywiście, że nie ma czytać.
-
Bartosz MikołajDokładnie się z Tobą zgadzam. To wiersz powstały w wyniku bezpośredniego kontaktu z osobą, która wypracowała swój samodzielny obraz poezji, nie czytając, nie akceptując i krytykując wszelkie przejawy rozbieżności z własnym punktem widzenia.
-
Anonimowy UżytkownikCzasem warto gnić, z metaforą w pytajniku, Mikołaju:)
-
Bartosz Mikołajczasem warto, fakt :)
-
afronautixpoezja o poezji. lubię.
-
Arachneprzedni wiersz, miniaturki lubia byc czytane:)