Miłosz ci wszystko wybaczy
a może Jonasz
czy tak jakoś
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz
·
31 marca 2011
-
Justyna D. Barańskaa co ma wspólnego Miłosz i Jonasz? jeśli to ten Miłosz poeta to jakoś bym się zastanowił w stronę traktatu teologicznego czy czegoś takiego, chociaż biorąc pod uwagę początki socrealizmu, to jemu trzeba było wybaczać. i to chyba byłoby w przypadku obu początkowe uchylanie się od tej "właściwej" drogi.