Błękit nad błękitem
Wiosenne wyzwanie
Pary rozrzucone
Ciepłe zwiastowanie
Pęki lipy, trawa
Szelest pierwszych liści
Biały puch na niebie
Cud co się znów ziścił
Pierwsze zwiędłe kwiaty
Opadłe ich płatki
Zapach miłej śmierci
Na kolanach matki
Dotyk rosy, mleczy
Ptaka zawodzenie
Głębia ciepła, życia
Majowe wskrzeszenie
Zmienione obrazy
Miłość w tulipanach
Nasycone barwy
Tęcza pojednania
dla mnie nudno.