Literatura

Zaręczyny (ars poetica) (wiersz)

Paweł Kaczorowski

                                              Panu Markowi Garbali

 

Jednemu rękę dajesz
który oddał ci wszystko


Jeden rękę uniesie
który we wszystko uwierzył


Jeden rękę posiadać będzie
który sam się ze sobą zaręczy


Jednemu ręka pisana
który pisze

 

 

2002'


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 10 kwietnia 2011 (historia)

Inne teksty autora

gra w picipolo
Paweł Kaczorowski
sygnał
Paweł Kaczorowski
Adres (ad res bezdomności)
Paweł Kaczorowski
Maliny
Paweł Kaczorowski
ciemność
Paweł Kaczorowski
światło
Paweł Kaczorowski
mity dolnośląskie
Paweł Kaczorowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca