Elegia dla Piotra S.

Sorteci

Kontrastuje nieporadność wyobrażonego cesarza
- rozkosz! Cele: przekazuje je cmentarnemu artyście
niewidzialna ręka markująca trzech śmiałków.

 

Nadzwyczaj szlachetny i bogaty (wzniesiono mu pomnik)

poeta, prozaik i dramatopisarz kocha się w nim po cichu

z oddali. Szczęśliwie wywindowany w rodzinnym mieście

umiera we śnie.

Sorteci
Sorteci
Wiersz · 15 kwietnia 2011
anonim