Zapragnąłem rytuału lecz zostałem ochrzczony
do granic możliwości chciałem podróżować
na niebieskim rowerku
lub oszklonym
zbyt długo nikt nie strzelał do papieża
więc umiera tylko z nudów na klęczkach
głodnej tralartyrologii
Odkąd zostałem mężczyzną częściej myślę
albo nie gwałcę gwiazdy papierosem
przypalam im warkocze
tak oszklonym