Z cyklu niewidocznych

Kundel

Jutro wróci S. i pozwoli mi się wziąć
na spacer po ciemnych parkach.
„Tylko nie pisz o mnie wierszy” – zażądała wyjeżdżając.
Nie potrafię odmówić - obiecała, że przywiezie mi statek
i piracika, bym poczuł się męsko.
Poza tym S. upierze moją bieliznę i ugłaszcze blizny, wiem,
gdyż czyni to po każdej nieobecności.

 

Jutro S. wróci i pozwoli mi
zamknąć się w butelce w towarzystwie piracika .
Będziemy rozmawiać na tematy i podglądać czeszącą się
ku mojej męskości.

 

Pojutrze wyjedzie zatrzaskując korek,
a stateczek znów zatonie.
 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Kundel
Kundel
Wiersz · 25 kwietnia 2011
anonim
  • Justyna D. Barańska
    i tak oberwiesz za to

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Kundel
    No przecież jest kropka! Miałem niewiele czasu, dlatego zastosowałem skrót :D

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    wypraszam sobie

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Kundel
    Ce. -> drugą chciałem zrobić takie zapętlenie.

    Baran. -> oswaja je poprzez zdrobnienia?

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    powinieneś tu śpiewać: "zooostaaawcie titanicaaaa..." :P a tekst po przeróbkach o wiele lepiej brzmi, dobrze, że ten pierwszy stateczek w statek się przemienił, gra na zdrobnieniach też daje do myślenia. na różny sposób człowiek oswaja uzależnienia.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Ce.
    druga moim zdaniem niepotrzebna z tymi powtórzeniami. oprócz tego pięknie

    · Zgłoś · 13 lat temu