(haiq XV)

Voyteq Hieronymus de Borkovsky


czyste dno szklanki
jaki smak wodzie dany
nic oprócz mostów

           [haiq XV]

Oceń ten tekst
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 25 kwietnia 2011
anonim
  • Jacek
    Bez zbędnego pisania - tak. To ma klimat, sens i logikę:)

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    no to jest ładne, powoduje ładny obraz, ale myślę, że nie tylko o ten obraz chodzi. drążę głębiej i te wszystkie szklankowe powiedzenia o burzach, o w połowie pełnych biorę pod uwagę i próbuję przerzucić most, mimo że szklanka przecież jest okrągła i można by iść dookoła, ale nie chce się czekać... nie chce się czekać, gdy ciągnie nas do tego człowieka z drugiego końca, pomimo wszystkich nieszczęść, strachów i kołysań mostu, które trzeba przebyć, aby się spotkać.

    na tak

    · Zgłoś · 13 lat temu