(haiq XXV)

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

światło poranne
przynosi oczyszczenie
telewizora

         [haiq XXV]

Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 6 maja 2011
anonim
  • Jacek
    O. A to jest błyskotliwe. Po prostu błyskotliwe. Na "małe" tak. Wojtku... z czystej ciekawości: ile tekstów znajduje się w tym cyklu?

    · Zgłoś · 13 lat
  • Justyna D. Barańska
    A mnie właśnie nic nie błyszczy. Próbuję sobie to wszystko wyobrazić, wysnuć i jak już dochodzę do obrazka, to zawsze powstaje mi jakieś "ale", co więcej po tym "ale" jest kolejne, kolejne i kolejne, więc na końcu pozostaję z pytaniem: no ale jak to?

    · Zgłoś · 13 lat
  • ew
    poranek.. światło.. telewizor.. oczyszczenie.. niej w kij ni w oko mi się to składa. nie odczytuję przesłania. no chyba, że w tle zobaczyłabym bezsenną noc, ale i to byłoby mało na haiku, bo pojawiłby się tylko jeden i to mętny obraz, a haiku, to chyba powinno kilkoma słowami malować wiele obrazów.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Voyteq Hieronymus de Borkovsky
    Jacku, jest tego ponad trzysta...

    · Zgłoś · 13 lat