na nogach buty ze skóry za trzy stówki czarne
spodnie firmowe eleganckie dobrze dobrane
na wierzchu sweter z kaszmiru czarna pod spodem
koszula w pionowe paski przy mankietach spinki
na ręku zegarek wszystko co na nim na oko dobrze
ponad dwie średnie w tym kraju i ten krawat
zbyt mocno dopasowany do wykrzywionej twarzy -
przy klamce
święte obrazki odwrócone do ściany kilka kartek
i kwiaty w wazonie – róże białe sztuk siedem
materialne rzeczy zostawiam M. duszę zabieram
ze sobą nie byłem człowiekiem złym może
będę lepszym aniołem – Twoim stróżem
Chcesz założyć nowy strój.
Myślisz że wyglądasz modnie. A wyglądasz..."
hehe tak mi się skojarzyło
zakończenie na NIE!