śniło mi się, że żyję

niewyspany

wiesz, kiedyś lubiłem się bawić,
lepić babki
najlepsze w piaskownicy,
układać domino
na podłodze przedszkola.

wiesz, kiedyś lubiłem jeść lody
truskawkowo-waniliowe,
kolorowe cukierki
takie słodkie,
karmelowe.

wiesz, kiedyś lubiłem się uśmiechać
do mamy,
tak, do mamusi.

wiesz, kiedyś śniło mi się, że żyję
w XXI wieku,
a ludzie lubią się bawić,
sobą nawzajem.

lubią jeść cukierki,
kolorowe
z różnymi znaczkami,
30 złotych za sztukę.

lubią się uśmiechać
do pustych worków,
cannabis indica.

wiesz, czasami się zastanawiam
          dlaczego tu nie ma budzika.
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 16 głosów
niewyspany
niewyspany
Wiersz · 14 lutego 2001
anonim