Zabrakło lekarstwa

Rita

na porost miłości

szamani tłuką pieśni w moździerzu

zaklęcia pękają od śmiechu który drażni krew

 

też płynie

 

o kilka miesięcy za wcześnie na krzyk

maleńki

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 5 głosów
Rita
Rita
Wiersz · 28 maja 2011
anonim
  • Alex Reed
    O tak, po poprawce zdecydowanie lepiej.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Arachne
    Arachne , żebyś Ty jeszcze wiedział, o co Ci chodzi.
    Spóźniłeś się nieco - puenta jest zmieniona, ot , i cała prawda.


    Nie zrozumieliśmy się, za mało na wiersz, to jest schemat, konstrukcja. No ale pomyślnie zdał egzamin...więc proszę się cieszyć.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ja nic nie zrozumiałem, ale mi się to zdarza, proszę się nie przejmować.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • estel
    Nie wiem, jak wyglądała poprzednia puenta, ale ta jest niczego sobie, szczególnie gdy czytać maleńki krzyk. Dobry tekst.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Rita
    Arachne , żebyś Ty jeszcze wiedział, o co Ci chodzi.
    Spóźniłeś się nieco - puenta jest zmieniona, ot , i cała prawda.

    Do roboty, mówisz? Hmmm....

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Arachne
    Ot i cała prawda. Pierwsz db, reszta kicha! Do roboty...............

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    ano, popracuj nad ostatnim wersem, za dużo kart na stół wykłada, a i brzmieniowo szwankuje.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Dżastin
    Zgadzam się z Magdą. Dość obrazowy środeczek, ale przy tym zarówno pointa jak i tytuł stylistycznie kontrastują z resztą. Zamysł jest fajny, ale coś mi tu nie gra.
    Dajesz zbyt dużo wskazówek, spłyca to wiersz. Pchasz czytelnika w jeden kierunek, a może on chce podążyć w innym? Nie myślałaś, żeby go troszkę rozbudować?

    Zapowiadał się obiecująco, ale pointa go zabiła.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Alex Reed
    Podoba mi się wizja z pierwszej strofy: "na porost miłości" - no tak, skoro mogą być różne eliksiry i kordiały na porost włosów, to czemu nie na porost miłości, przecież to tożsame szarlataństwo. Szamani tłukący pieśni w moździerzu - bardzo obrazowe, przed oczami mam korowód czarowników odprawiających tajemnicze rytuały rodem z Afryki i Syberii jednocześnie. Ale puenta jest jakaś taka oderwana od tekstu, jakby wyjęta z innego wiersza i zszyta z pierwszą strofą bardzo grubymi nićmi.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Ce.
    łooooł jak dobrze że tu jesteś. najlepszy Twój od "nie mam czasu na miłość w krótkich spodenkach" moim zdaniem

    · Zgłoś · 13 lat temu