*** wypędził kupców ze świątyni

El Sordo

***
wypędził kupców ze świątyni
zdarł żebrakom fałszywe bandaże
złote monety świeciły jak słońca
na marmurze
gdy wychodził
obwołali go prorokiem
nawet we własnym domu

 

nazajutrz
uliczni sprzedawcy
robili świetny interes
na jego portretach

 

El Sordo
El Sordo
Wiersz · 12 czerwca 2011
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Wiesz, pomysł jest dobry, ja widzę, co chcesz przekazać, też mnie to irytuje. Jednak jak dla mnie to jest zbyt dosłowne, za mało w tym metafory, słów-ptaków.

    Pozdrawiam ciepło.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Justyna D. Barańska
    A ja myślę, że to całkiem niezłe jest. Taki ciąg dalszy historii, a wszystko w pigułce. Niby taki wytarty już ten motyw, ale potraktowałeś go przewrotnie.

    · Zgłoś · 13 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Moja ulubiona tematyka.

    · Zgłoś · 12 lat