czekając na śmierć

enakin



zdarza się tak
że nie ma co z rękami zrobić
wkłada się je do kieszeni
lub zapala papierosa
drapie się w możliwych
do podrapania miejscach
lub zabija

 

i dla nóg szuka się zajęcia
na betonie błocie i trawnikach
prostuje się je i zgina


oczy mają się najgorzej
 

 

 

 

enakin
enakin
Wiersz · 14 czerwca 2011
anonim
  • Justyna D. Barańska
    To tak można całe życie czekać i tym wszystkim przebierać. Pozornie oczy mają najmniejszą możliwość i do tego są uzależnione od głowy, szyi, żeby móc dotrzeć do wybranego punktu. Ale mają coś więcej: mogą patrzeć, wchłaniać świat do wewnątrz, a to wszystko na odległość.

    · Zgłoś · 13 lat
  • enakin
    no właśnie :)

    · Zgłoś · 13 lat
  • Izabella Kas
    oczy mają się najgorzej - faktycznie, nawet gdy je zamknąć widzimy wyobraznią.

    · Zgłoś · 13 lat
  • anastazja
    Czasem gęba. Niektórzy całe życie jej nie zamykają, nawet po śmierci.
    Dobry wiersz.

    · Zgłoś · 13 lat