nie skacze z okna
zawieszona pod sufitem
snuje rozmowy z krukami
o tych
co na wyciągnięcie ręki
nie pamiętają
pieskiego życia
druga wersja
Cisza niepokalana
nie skacze z okna wisi pod sufitem
snując się po domu rozmawia z krukami
objęciem szeptu rzeźbi chwilę na twarzy
niepostarzała marszczeniem szuka dłoni
bez żalu że nie pamiętają
choć była jak pies
Pozdrawiam.