Literatura

Sumienie (wiersz)

Marzycielka

Sumienie się schowało,

a może je gdzieś zagubiłam.

Cięgle do mnie pukało,

lecz ja te głosy tłumiłam.

"Życia" wciąż mi było mało, 

wiele rzeczy źle zrobiłam.

Teraz nic nie pozostało,

durne serce swe opiłam.

Dusza, ciało już płakało,

a ja nic z tym nie zrobiłam.

Wnet by umrzeć pasowało,

swe katusze już przeżyłam


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 24 czerwca 2011, 11:46
Co to jest "sumnienie?
Marzycielka
Marzycielka 24 czerwca 2011, 11:50
Literówka..... przepraszam
Radosław Kolago
Radosław Kolago 24 czerwca 2011, 12:14
To mi przypomina piękne początki polskiego rapu i całe zwrotki na dwóch rymach.

Marzycielko, poczytaj klasyków, pomyśl nad świeżością pisanych tekstów, nad warsztatem - bo póki co jest raczej kiepsko.

Pozdrawiam,
Radek.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 29 czerwca 2011, 22:01
Literówki, cudzysłów nie tak jak trzeba. Poza tym płasko. Tak, trzeba czytać, zatapiać się w poezji, a gdy się odczuje to, co ona daje, można brać się za pisanie.
przysłano: 24 czerwca 2011 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca