Sumienie

Marzycielka

Sumienie się schowało,

a może je gdzieś zagubiłam.

Cięgle do mnie pukało,

lecz ja te głosy tłumiłam.

"Życia" wciąż mi było mało, 

wiele rzeczy źle zrobiłam.

Teraz nic nie pozostało,

durne serce swe opiłam.

Dusza, ciało już płakało,

a ja nic z tym nie zrobiłam.

Wnet by umrzeć pasowało,

swe katusze już przeżyłam

Oceń ten tekst
Marzycielka
Marzycielka
Wiersz · 24 czerwca 2011
anonim
  • Justyna D. Barańska
    Literówki, cudzysłów nie tak jak trzeba. Poza tym płasko. Tak, trzeba czytać, zatapiać się w poezji, a gdy się odczuje to, co ona daje, można brać się za pisanie.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    To mi przypomina piękne początki polskiego rapu i całe zwrotki na dwóch rymach.

    Marzycielko, poczytaj klasyków, pomyśl nad świeżością pisanych tekstów, nad warsztatem - bo póki co jest raczej kiepsko.

    Pozdrawiam,
    Radek.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Marzycielka
    Literówka..... przepraszam

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • estel
    Co to jest "sumnienie?

    · Zgłoś · 13 lat temu