Obchodzę się

Rita

z tobą jak z jajkiem

a ty pękasz przy najmniejszym poruszeniu

 

tak bardzo się staram (z)nosić cię ostrożnie

łagodzić rysy

 

w skorupie bulgocze

niepewnie trzeszczy

 

przed nocą wypłyń

albo odleć kimkolwiek

byś nie był

Rita
Rita
Wiersz · 17 lipca 2011
anonim
  • afronautix
    o tym co zawsze, tak jak zawsze, takie blablabla

    · Zgłoś · 13 lat
  • afronautix
    ale ssssspoko, przyjdą inni, będa piać.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Rita
    Nie wiem czy inni będą piać(?!), na razie widzę złośliwe sssssyczenie.
    Komu to potrzebne atronautix?

    Czasem taki niemiły ssssssyk może zasyczeć innym wiersze.Całkiem sssspokojnie zablalblać sobie pod nim(i).Echem się odbić.

    · Zgłoś · 13 lat