mleczna pierś Miriam

Kuba Nowakowski

po lepszej stronie życia chodzi się po ciepłych słowach

i najszczerszych życzeniach którymi bliscy i bliscy dalecy

wyściełają każdy przedkrok aż do mojego kawałka plaży

 

kiedy żyje się dobrze grono doradców ugina się

pod ciężarem owocowych pomysłów na rozpuszczalne szczęście

wszyscy mają mambę i otwarte w uśmiechu drzwi bibliotek

 

tak mi syczy gad

takie obrazy próbuje opędzlować

 

ale prawda ma postać dziecka które wie

że lepszej strony życia nie ma

a to jakim je widzę zależy od diety

Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 19 lipca 2011
anonim
  • Marzena P.S.
    /że lepszej strony życia nie ma
    a to jakim je widzę zależy od diety/!!!!!!

    · Zgłoś · 13 lat
  • Agnieszka Urbanowicz
    czasem trzeba przestać żyć " dobrze",żeby spojrzeć na życie od tej" lepszej strony..., ale jeśli,to jakim je widzimy zależy od diety, to chyba trzeba uważać co się je...,http://youtu.be/eKUTCJOaFXc to mi bardzo tutaj pasuje:))

    · Zgłoś · 13 lat