trzeba

Wiktor Smol

trzeba umieć skomplikować

rzeczy łatwe

to co proste zagmatwać

i

mieć odwagę

wysadzić wszystkie mosty

fantazję

by spalić na terenie wroga

białą flagę

i żyć

albo tylko udawać

Wiktor Smol
Wiktor Smol
Wiersz · 26 lipca 2011
anonim
  • estel
    Taka filozofia jest zabójcza. Niestety - bardzo powszechna i nawet mi bliska.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Justyna D. Barańska
    Ale w imię czego to trzeba? Po co i w ogóle? Dla mnie to takie trochę gadanie dla gadania.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    A mnie sie to podoba nawet. Taka prosta mądrość.

    "trzeba umieć skomplikować
    rzeczy łatwe
    to co proste zagmatwać" - ooo, ja to umiem bardzo dobrze :)

    · Zgłoś · 13 lat
  • estel
    Hajdi, bo to miało być proste, a zastanawianie się "w imię czego" to już komplikacje. Zupełnie jak na żywo - działaj, nie analizuj.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Dżastin
    Taka zwinna ludzka natura spleciona z carpe diem.
    Mimo hermetyczności, moim zdaniem również przegadane.

    · Zgłoś · 13 lat