Literatura

Po naszej stronie (wiersz)

Wiktor Smol

http://youtu.be/SYSRMD9uIFk

delikatny podmuch ciepłego wiatru

przesuwał nad nami chmury w kolorze

twojej letniej sukienki

 

na środku polany odcięci wysoką trawą

od linii niechcianych oczu

byliśmy szczęśliwi - zatraceni

 

pośród potężnych strażników-dębów

i gry liści strachliwej osiki podobnie drżałaś

przy moim dotyku

 

swobodna rozmowa i ściszone szepty

przyspieszonym biegu naszych oddechów

odrabialiśmy lekcje o życiu

 

rozmawialiśmy o ustrojach - nie chodziło

o systemy polityczne - przepijając płynami

rozpraw z anatomii człowieka


niczego sobie 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 8 sierpnia 2011, 21:50
Mnie jedynie koncówka tu przekonuje. Bo ogólnie jakoś za dużo tu utartych fraz i rekwizytów mocno już w literaturze wyeksploatowanych: delikatny podmuch, sciszone szepty. Nihil novi.
przysłano: 29 lipca 2011 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca