to co pali
do żywego znęca się nad pamięcią
zasycha w ustach podwójnym wykrzyknikiem
w proch obrócić
krajobraz z sielską perspektywą wstawić
po właściwej stronie drzwi (stoją na straży domu)
z dobrego materiału
do końca świata niedaleko głoszą
a przecież czas od dłuższego czasu nie żyje
nie słychać nawet serca
a teraz zaczynam się nimi zajadać - nieprzerwany, letni nałóg
dziękuję:)