- rym do piętno?
3.
pan wiesiek choć to banalnie brzmi
miał wielką wadę
zbyt często kroiło mu się serce
najgorzej było w teleturniejach bo gdy ktoś przegrywał
pan wiesiek nie spał przez tydzień
tylko siedział
i płakał
patrzył w ekran
2.
ona
ubrana w długi sweter chodziła boso
była czystsza od czystej
cudniejsza od wody z lichenia
ale zbyt mocno kochała
poetów
1.
tutaj było zimno
tapeta oderwała się pod ciężarem grzyba
jedyna forma obecności - krzesło
przypomina żołnierza tylko że bez rąk i nóg
więc tym bardziej przypomina żołnierza
0.
królestwo szczurów: podarowany plankton
dzięki ci za to pokładane w alejach
na ławkach przez ludzi o kształcie parasola
filtrujących nosem powietrze
śmiejąc się jakie to ono słabe
dzięki ci za to
w kaplicach na ołtarzach twarze o lekkim uśmiechu
jakby same zdradzały że nie ma innego wyboru
jak klęknąć
.