zestaw prostych mebli

Wiktor Smol

taboret

mebel dość prosty

i przydatny zarazem

można usiąść na nim

lub wykopnąć spod siebie

 

krzesło

mebel bardziej rozwinięty

na którym można się wygodnie oprzeć

lub dobrze upiec

 

stół

miejsce przy którym można rozmawiać

lub zerwać pokój

Wiktor Smol
Wiktor Smol
Wiersz · 15 sierpnia 2011
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ja bym napisał:

    "rozmawiać
    lub zerwać rozmowy"

    bo z tym pokojem wychodzi taka głupia dwuznaczność w tym momencie.

    · Zgłoś · 13 lat
  • estel
    A gdzie w tym wszystkim szafa, lampa i inne elementy wyposażenia pokoju, do których też można dopisać filozoficzną funkcjonalność? Nie przekonałeś mnie tym razem, Wiktor.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Wiktor Smol
    Estel, nie piszę, aby kogokolwiek przekonać.

    · Zgłoś · 13 lat