Literatura

gra w picipolo (wiersz)

Paweł Kaczorowski

                                  koledze z boiska

 

Tylko wysoka piłka daje

upust odległości

 

- pękają żarówki

od słońca jest tak

że za chwilę wszystko to jebnie

i polecimy lotem koszącym

i jeszcze

 

miasto pełne gości

lądujemy więc na odludziu

boiska do gry w picipolo

i walimy tę piłkę jeszcze raz

i jeszcze

 

nieadekwatnie do sytuacji

koło życia się toczy

i pewniejsza staje się świadomość

że jeszcze 

 

- tylko taka piłka ma sens

tylko ten odpust z wysokości


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Johannes Tussilago
Johannes Tussilago 17 sierpnia 2011, 22:06
Hej, Pawle.
A wiesz, mam fotkę, która chyba nawet pasuje do tego tekstu. Muszę poszukać :)
Pozdrowionka.
przysłano: 17 sierpnia 2011 (historia)

Inne teksty autora

sygnał
Paweł Kaczorowski
Adres (ad res bezdomności)
Paweł Kaczorowski
Maliny
Paweł Kaczorowski
Zaręczyny (ars poetica)
Paweł Kaczorowski
ciemność
Paweł Kaczorowski
światło
Paweł Kaczorowski
mity dolnośląskie
Paweł Kaczorowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca