Wywrota
Śpiewnik
Literatura
Muzyka
Lifestyle
Podróże
Kino
Teatr
Sztuka
Technologie
Obyczaje
Literatura
Zaloguj się
Zarejestruj się!
×
Wywrota
Śpiewnik
Literatura
Muzyka
Lifestyle
Podróże
Kino
Teatr
Sztuka
Technologie
Obyczaje
Tryb nocny
Literatura
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
(haiq LXXXIV)
(haiq LXXXIV)
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
mury Carcassonne
śpiący Daimos trwa w cegle
gołąb zrzuca puch
[haiq LXXXIV]
Lubię
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 19 sierpnia 2011
Justyna D. Barańska
ach! generał Daimos ;D a kim był Daimos z haiq?
Carcassone - nie powinno być dwa n?
Lubię
·
Zgłoś
·
13 lat
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Tak, celna uwaga, prawidłowa pisownia to "Carcassonne" - po francusku, bo po prowansalsku to przez jedno "n". Daimos z haiq to "przerażenie", jedno z atrybutów Marsa, obok Phobosa - lęku.
Lubię
·
Zgłoś
·
13 lat
Justyna D. Barańska
Atrybut? To chyba nie jest najlepsze słowo na synów/księżyce ;) Powiem ci, że to haiq jest dość ciekawe, jak się wszystko do kupy zbierze.
Lubię
·
Zgłoś
·
13 lat
Karol Ketzer
haiku prima sort
Lubię
·
Zgłoś
·
13 lat
×
Zgłoś obraźliwe treści
Carcassone - nie powinno być dwa n?