Duch Banka
BlackFalcon
to tylko
blade widmo
co snuje się
obok Was
nie lękajcie się
jego wzroku
to nie Banko
nie upiór
zwykła mgła
zamazany cień
ulotny zarys
z dawnych lat
ze smutnym
uśmiechem
za zasłoną ciszy
milczące wspomnienie
przeszłości
patrzące Wam w duszę
współczesnym
Makbetom
BlackFalcon
Wiersz
·
20 lutego 2001