Literatura

REFRESZ (wiersz)

Jakint

wczoraj dwóch spoconych mężczyzn wyczarowało dla nas piasek.

nadajemy mu formę. zamki powstają jak halucynogenne grzyby

po deszczu nowych doznań. brakuje nam tylko księżniczki do trójkąta,

który nie wydaje żadnego dźwięku. pomimo uderzeń.

 

zapowiadamy się dobrze. ja przedstawiam ciebie w dobrym,

mocnym świetle. ty mnie wskazujesz palcem serdecznym,

jakby to było coś normalnego w naszej piaskownicy. później

odwracasz się plecami, tak bym mógł dostrzec sterczące łopatki.

 

ustanawiamy państwo. młodzi, niezdolni do ustępstw i kompromisów.

zresztą, tylko w ten sposób zachowają się dobre geny. w fosach

płynie rzeka Jangcy, za sprawą nadmiernej ilości wypitego kompotu.

uwalniamy wszystko co nam ciąży. czas roztopów nadejdzie wcześniej.


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 25 września 2011, 09:34
Czasami tak jest, że pod tekstem można postawić tylko ocenę albo napisać, że się było. Bo może to i nie jest wielkie dzieło sztuki, ale mocno trafia pod kopułę i każe przemyśleć sobie niektóre sprawy, zwłaszcza że są to sprawy, które pod moją kopułą akurat dość znacząco goszczą.

Wszyscy jesteśmy wkładani w ramy jednej piaskownicy i potem dają nam piasek, nakazując formułować różne sprawy. Tylko że te formułowanie i tak odbywa się pod ścisłym nadzorem, więc pozostaje spoglądać - choćby na plecy.
przysłano: 13 września 2011 (historia)

Inne teksty autora

HINDENBURG
Jakint
ROJBER
Jakint
BIAŁY
Jakint
SKŁADAM SIĘ
Jakint
OBRAZY
Jakint
EKFRAZA
Jakint
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca