stacja księżycowa

Tajm

połączenia międzyplanetarne
rozdmuchują wspomnienia
nie mam
i nie chcę
synapsy istnienia
zamazała się granica
między mną
a

panem wszechświatem
krawatem
mną
promem kosmicznym
Tobą

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Tajm
Tajm
Wiersz · 19 września 2011
anonim
  • Tajm
    dziękuję

    pozdrawiam

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    To niby ma sens, takie wyolbrzymianie dystansu między ludźmi, który wcale nie musi się liczyć w miarach odległości fizycznych. Tylko czasem te synapsy, trochę więzi jak pępowina, potrafią połączyć te odległości w jakichś przebłyskach. Czy to jednak wystarczy?

    Brakuje tu jednak czegoś mocniejszego, brakuje kręgosłupa, do którego można by te słowa przyczepić i stworzyć szkielet.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • estel
    Ej, ja się zgadzam! Też już nie wiem co jest kim, kto jest czym i którędy na górę.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Dżastin
    Gdzie ja te synapsy i połączenia międzyplantarne czytałam...

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Tajm
    Najwięcej rozmawiałem z Hansem R., dużo się od niego nauczyłem. Przenieśli mnie w momencie kiedy już można było poczuć nadchodzące zmiany. Mimo że wiedzieli, dadaiści, że ruch-nieruch długo nie jest w stanie istnieć, wielu rozstawało się z nim z pewnym smutkiem. Jedyni ludzie z którymi piłem wódkę.

    pozdrawiam czas

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Dominika Ciechanowicz
    Dadaiści powiadasz, w podróż Cię wysłali :) A to ciekawostka. Opowiadaj zatem koniecznie, co u nich słychać!

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Tajm
    ale ja jestem kuriozalny, dadaiści wysłali mnie w przyszłość. Podróż w wehikule odmienia człowieka. miałem przekazać kilka ważnych informacji... ale znam tylko język dada.

    bardzo dziękuję za komentarz i za zainteresowanie się skromnym dziwakiem, lecz dżentelmenem.

    pozdrawiam czas

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Dominika Ciechanowicz
    Ten tekst jest jakiś... dziwny. Niby sentymentalny trochę, a tu nagle ten pan wszechświat i krawat i robi się kuriozalnie.

    · Zgłoś · 13 lat temu