jak powiedzieć

Carbo

jak powiedzieć
że niebo straciło barwy
jak powiedzieć
że kwiaty pachną szarością
jak powiedzieć
że sens jest bezsensem
jak powiedzieć
to kim nie jestem
gdy ty patrzysz
w szybę w me oczy
i widzisz w nich
sen nie wyśniony
jak płatek śniegu
na łące wśród nocy
zamkniętej w dłoni
i patrzysz
ja patrzę
i wiatr do serca się wdziera
i patrzysz
ja patrzę
nie widać nieba
mówimy ciągle do siebie
a cisza odbija się echem
od oczu
od serca
od ust
splecionych smutnym uśmiechem
tak pragnę
ty pragniesz
dwa słowa powiedzieć
a cisza odbija się echem

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 3 głosy
Carbo
Carbo
Wiersz · 16 stycznia 2000
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    olkka
    pikny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    · Zgłoś · 20 lat temu