Nie śpi spokojnie duch przeklęty

Jan Stanisław KICZOR

Nie śpi spokojnie duch przeklęty.

 

Zamknięty w klatce niedosłyszeń
Buduję własną wersję zdarzeń
I na szkieletach białych myszek,
O promień kłócę się z witrażem.

 

Z jakiejś potrzeby potwierdzenia,
Wyciągam chciwie rdzawe palce,
Sznurując okrzyk w światłocieniach,
Trzymam odpowiedź – chleb z zakalcem.

 

Nie było nocy, nie ma świtu,
Ból ulokował się w pościeli
A nowe wersje starych mitów
Każą zdjąć z siebie płaszcz nadziei.

 

Niedoświetlone fotografie
Ułomnie kreślą linię dachów,
Zabrakło kiedyś celnych trafień,
Usypiam w łóżku pełnym strachu.

.

Jan Stanisław KICZOR
Jan Stanisław KICZOR
Wiersz · 26 września 2011
anonim
  • Justyna D. Barańska
    Biorę ten tekst jako opowieść o człowieku, którego przekleństwo nie do końca musi oznaczać, że był zły. Przegrał jednak to, co dobre było w jego życiu i do czego może dotrzeć tylko poprzez fotografie. Przeszłość lubi gnębić, zwłaszcza nocą - zjadać wtedy wszystkie sny.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Jan Stanisław KICZOR
    Znasz się na ludziach.
    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Justyna D. Barańska
    Chyba jednak nie... ;) Ale potrafię sobie wyobrazić wiele rzeczy.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Kolaboracja
    A to zabawne. Frymuśne wręcz. Podoba mi się.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Marzena P.S.
    "Niedoświetlone fotografie
    Ułomnie kreślą linię dachów,
    Zabrakło kiedyś celnych trafień,
    Usypiam w łóżku pełnym strachu."!!!

    · Zgłoś · 12 lat
  • Marzena P.S.
    Jak się zapomina, o strachach?....

    · Zgłoś · 12 lat
  • ajra
    tylko zacytuję "Zabrakło kiedyś celnych trafień,
    Usypiam w łóżku pełnym strachu. " nic dodać nic ująć -pozdrawiam Ajra

    · Zgłoś · 9 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Veliciraptor
    Sadząc z awatara myślami i ciałem chciałby być szlachciurą? Rasa panów się marzy...

    · Zgłoś · 7 lat