Wysoki Sądzie
jak spotkam się z życiem
Wysoki Sądzie
życie pozwoliło sobie
zaniechać obowiązku
(i prawa)
i wejść w moją prywatność
do dzisiejszego dnia
z całej sytuacji
wykręcam
odkręcam
skręcam się
egzystuję samym ciałem
ale Wysoki Sądzie to
niedopuszczalne żeby
życie skazywano na
więzienie do końca
Mnie się wydaje, że pisząc ten tekst nie do końca wiedziałaś, co chcesz nim przekazać. Albo za bardzo skupiłaś się na ukrywaniu treści, aby nie powiedzieć wszystkiego wprost. Słabo tym razem.
w poezji nie mówi się wszystkiego wprost, w tym tkwi jej istota.