poza dystansem oglądała
kiedy wstawałeś - mówiła stop
potem znów bieg i cisza
obok ale nie w niej słuchałeś
kiedyś był czas na rozmowy
dzisiaj nie ma możliwości
wyczerpane tematy śpią
nawet "nic" ma sens
gdy ciągle wpadamy na siebie
szukając środka
Pozdrawiam serdecznie
Bardzo krótki jest ten tekst i trudno odnieść go do konkretnej sytuacji. Trudno jest wyciągnąć z niego jakiś konkretny obraz. Wtedy wydaje się, jakby unosił się poza rzeczywistością. A wtedy właśnie słowa pozostają dla słów. Zdaję sobie sprawę, że autor widzi w nim znacznie więcej, niż przeciętny czytelnik, ale chyba nie w tym sztuka. I nie powinno to dziwić, bo jako autor nie patrzysz obiektywnie.
To mi się nawet podoba "nic ma sens gdy ciągle wpadamy na siebie szukając środka" ale aż się błaga o napisanie czegoś więcej, konkretniej, żywiej.
Cicho jest też w dużej mierze dlatego, że ludzie wrzucając swoje teksty, nie zatrzymują się, aby poswięcic kilka chwil innym autorom. Szkoda. Wywrota to ludzie, a ich się nie da do niczgo zmusić.
A dyskutuj do woli :) Byle konstruktywnie. Będzie ciekawie.
wiesz to był kiedys mój ulubiony portal-tu ostro dostawalem w..ale i wskazówki były...pewnien czas miało tu miejsce pewnego rodzaju - WYMIESZANIE...teraz ponownie CISZA.