Głupota zabija zabija
Męczy
Tępota ludzki gniecie bardziej niż ciężkie powietrze
Pytania
Rozmowy
Dialogi
między tymi i tamtymi
mdlą i zakłócają promień słoneczny
Zastanawia mnie co myślą
A jeśli oni wcale nie myślą?
Zatopieni, odurzeni stęchlizną
Gniją
Pustka
głucha pustka odbija się kacem po ostatniej 18-stce
w ich odurzonych mózgach
Wszystko to zabawa
Wszystko to igraszka
Patriotyzm - świetny temat do wyśmiania
Palikot - no ten to idealny kandydat do wybrania!
Ach, żyjcie sobie jak tylko chcecie
jak te zamknięte ptaszki w klatce bo przecież wam tam lepiej
Wolność to zbyt puste dla was słowa
Wolność to niezrozumiałe słowa
A dar samodzielnego myślenia?
Nie do "ogarnięcia"
"Tępota ludzki gniecie bardziej niż ciężkie powietrze" - to co ta tępota gniecie?
Straszna forma, a jeśli chodzi o treść to coś w zamyśle pewnie i było, ale z pewnością na papierze się nie ostało. Taki tekścik można rzucić "tępym" nastolatkom, jako naganę. Natomiast, niezrozumiała dla mnie wersyfikacja nie uczyni z niego utworu poetyckiego.
Podoba mi się "zakłócanie promienia słonecznego". Taki element startreckowo-mistyczny :)
co do pisowni "nie" to później poprawie;p
dzięki