bez apelacji

anastazja

niejedna wiosna palcami dotykała moich lat
odejmowała uśmiech gipsowego krasnala

gdy malowałem pędzlem jego stopy
dziś betonowy płot odgradza myśli o swoich 


a córka mówiła jedziesz do sanatorium

 

pozbawiony zegarka nie wiem jak długo jestem
w starym dresie z przypiętym pampersem
choć sam chodzę za potrzebą
noc długa można by wspominać

 

gdyby nie tabletka po której jestem obłąkany
ogolona głowa i paznokcie wrośnięte w skarpety
nie wymodle różańcem amen

 

jestem głodny a w domu na stole zostały wafelki 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 7 głosów
anastazja
anastazja
Wiersz · 30 października 2011
anonim
  • anastazja
    Tak? - dziekuje:)

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Figa
    ujęłaś mnie tym wierszem

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • anastazja
    Pielgrzymie, wielkie dzieki, mysle, ze nie zasluguje az nadto na taka pochwale.
    Ot, co w sercu to i pod piorem.

    Serdecznie pozdrawiam:))

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • anastazja
    anhelusie - bywa, podobnie jest ze mna.
    Dziekuje. Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Pielgrzym
    Kolejny bardzo dobry wiersz,Anastazjo. lubię czytać Twoje wiersze,bo zawsze zatrzymują mądrością przekazu i dobrym,poetyckim warsztatem

    pozdrawiam!

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • anhelus
    dawno Cię nie czytałem-niestety. Wiersz naprawdę dobry.pozdrawiam

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Tomasz Smogór
    Teraz nie ma.

    ............

    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • anastazja
    Nie Tomaszu, nie ma przerw, nie zauwazylam robiac korekte.
    Dziekuje za znaki i jasny komentarz.

    Pozdrawiam:)

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Tomasz Smogór
    *dotykala, ktorej, oblakany - były bez znaków pl - zatem wprowadziłem je za zgodą

    wiosna --- palcami

    gdyby nie --- tabletka


    tam gdzie dałem znak --- są podwójne przerwy. one mają być?

    Co do wiersza jest o wiele płynniejszy a historia zaś staje się bardziej przejmująca. Ja jestem za.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • anastazja
    Witaj Tomaszu.

    Mysle, ze nie pominelam zadnych uwag, poza jednym, nie dam rady poprawic znakow. Niektore wersy maja znaki, bo wiersz wkleilam . Natomiast poprawione nie moge, nie posiadam komputera ze znakami polskimi.
    Zatem gdym mogla Cie prosic?

    Dziekuje za komentarz.
    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 12 lat temu
Wszystkie komentarze