Na Rugii
pośród skał kredowych
oderwani refleksją od świata-
orędownicy niebios i piekieł
Na Rugii
korony szumią Cztery Pory Roku*
blask koncepcji ucieka gdzieś w dal
nieujarzmioną
Na Rugii
pośród skał kredowych
egzystujemy w etiolacji
imaginacja bezpieczniejsza
od bliskiej a trudnej
rzeczywistości.
Szukamy w melodii morskiej arkany
równowagi aprobaty niesionej z góry
przez pośredniczący wiatr…
Na Rugii
pośród skał kredowych
Inspiracja: Caspar David Friedrich - "Skały kredowe na Rugii"
Bardzo podoba mi się delikatność i jednocześnie surowość tych obrazów !
Jestem zauroczony !
Gdzieniegdzie zbyt dopełniasz moim zdaniem - ,,oderwani refleksją'', ,,blask koncepcji ucieka''...
... dobranoc bo już 23.29