Światłocień

Anna Jakubczak vel RattyAdalan

Na Rugii
pośród skał kredowych
oderwani refleksją od świata-
orędownicy niebios i piekieł

 

Na Rugii
korony szumią Cztery Pory Roku*
blask koncepcji ucieka gdzieś w dal
nieujarzmioną

 

Na Rugii
pośród skał kredowych
egzystujemy w etiolacji
imaginacja bezpieczniejsza
od bliskiej a trudnej
rzeczywistości.

 

Szukamy w melodii morskiej arkany
równowagi aprobaty niesionej z góry
przez pośredniczący wiatr…

 

Na Rugii
pośród skał kredowych 

 

 

 

Inspiracja: Caspar David Friedrich - "Skały kredowe na Rugii"

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 8 głosów
Anna Jakubczak vel RattyAdalan
Anna Jakubczak vel RattyAdalan
Wiersz · 31 października 2011
anonim