druk wstrzymany wiersze niech staną w miejscu dzieciaki
wkładamy skarpety z których wychodzi się w światło w kredens –
litery trzonowe tak jak palce wychodzicie na wolność
w światło
sutek przemawia do mnie w pogodę i niepogodę tak wstałem i ubrałem się
przed śniadaniem – a przecież ona smaży omlety jakby rodziła dzieci za oknem
sucha bielizna i słoneczko
(biała grymaśna starsza kobieta)
Lenin wiecznie żyw !
– zróbcie mu kolonoskopię
Lenin wiecznie żyw !
– pokażcie mu Odrodzenia
1 lis 2011
słyszałem o sercu na dloni ? ale w .....
hah
a tak poważnie Radku - -- cieszę się, że znalazłeś coś bliskiego, coś dla siebie !
ale tego powtórzenia ze światłem w pierwszej strofie to ja ni w ząb.
a tak poważnie - akurat drugie powtórznie jest wyjaśnione, tak jak pierwsze, tzn. ja tak myślę.
ja zauważam w tym i kontynuację i podtrzymanie rytmu