Majakowski obwieszcza dla mnie wiersz z okazji urodzin

Artymowicz anDUCH

 

 

druk wstrzymany wiersze niech staną w miejscu dzieciaki 

wkładamy skarpety z których wychodzi się w światło w kredens –

litery trzonowe tak jak palce wychodzicie na wolność

w światło

 

sutek przemawia do mnie w pogodę i niepogodę tak wstałem i ubrałem się

przed śniadaniem – a przecież ona smaży omlety jakby rodziła dzieci za oknem

sucha bielizna i słoneczko

(biała grymaśna starsza kobieta)

 

Lenin wiecznie żyw !

– zróbcie mu kolonoskopię 

Lenin wiecznie żyw !

– pokażcie mu Odrodzenia

 

 

 

 

                                                                                           1 lis 2011

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Artymowicz anDUCH
Artymowicz anDUCH
Wiersz · 1 listopada 2011
anonim
  • Jakint
    "a przecież ona smaży omlety jakby rodziła dzieci" - nie myślałeś nad tym, by dokonać roszady? Wymowa byłaby silniejsza. Zwłaszcza w kontraście z pointą.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Artymowicz anDUCH
    choć rozumiem, że samo powtórzeni Ci nie gra - uważasz, że jest nie trafione ?
    ja zauważam w tym i kontynuację i podtrzymanie rytmu

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Artymowicz anDUCH
    to może w ząb trzonowy ?;>

    a tak poważnie - akurat drugie powtórznie jest wyjaśnione, tak jak pierwsze, tzn. ja tak myślę.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • guccilittlepiggy
    z tą kolonoskopią to świetny pomysł - w końcu będzie miał facet coś wewnątrz ;)

    ale tego powtórzenia ze światłem w pierwszej strofie to ja ni w ząb.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Artymowicz anDUCH
    nie mogę sobie odpuścić żartu, który aż się ciśnie - żeby konoloskopia bliska sercu była ?
    słyszałem o sercu na dloni ? ale w .....

    hah

    a tak poważnie Radku - -- cieszę się, że znalazłeś coś bliskiego, coś dla siebie !

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Końcówka jakże bliska sercu!

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • ARS TO od tyłu sra
    pozostaje mi się uśmiechnąć;-) inni niech się wypowiadają;-) mój uśmiech i jego wymowę znasz wystarczająco dobrze, dlatego z oceny "się nie muszę tłumaczyć" ... Młodzieńcze;-P. bo po co tu moje jałowe gadki;-P dajmy szansę "jajogłowym"...

    · Zgłoś · 12 lat temu