o! i to jest bardzo piękne zestawienie, które można odebrać na dwóch, a nawet na trzech płaszczyznach. Kurczę, nie mogę sobie przypomnieć tytułu i autora, ale był taki wiersz, mniej więcej z takim wersem: w świerkach cicho płacze ktoś (mogłam drzewa pomylić).