gra czarnych ziaren

Kuba Nowakowski

trelemelementy twojego gadulstwa rządzą

owsianym porankiem i dwudaniowym popołudniem

są wirem w filiżance wieczornej herbaty

za dużo pieprzysz

jak na niedoszłą mniszkę

 

to wszystko przez napór czterech ścian

na wątrobę i odcisk

bo kiedy nocą w sadzie

uciskam twoją łechtaczkę toną albo tonem

wtedy pieprzenie przybiera zgoła inny wymiar

a kiedy mróz to nie zgoła

Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 7 listopada 2011
anonim
  • Konrad Żygadło
    co tu pieprzyć - bardzo dobry tekst.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Agnieszka Urbanowicz
    trochę za dużo o pieprzeniu, zwłaszcza jak na spotkania z " niedoszłą mniszką" i cały romantyzm mi uciekł gdzieś... ale się nie czepiam:)P

    · Zgłoś · 13 lat
  • Agnieszka Urbanowicz
    "trelemelementy" są the best.

    · Zgłoś · 13 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    A mnie jakoś tym razem nie ruszyło, uderzyłeś w estetykę która wyjątkowo do mnie nie przemawia. Pozdrawiam,
    R.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Ce.
    Jak zawsze mi się podoba, ale jednak tęsknie za Twoimi wierszami typu "i głodna jest nasza miłość, za rzadko karmiona szaleństwem". Czemu już takich nie ma? :(

    · Zgłoś · 13 lat
  • Kuba Nowakowski
    "taki czas, taka życia angina"... jeśli się już w cytaty bawimy :)
    Może jeszcze przyjdzie pora na więcej liryki.

    · Zgłoś · 13 lat