zmęczona destylacją
nie potęguje
zdobywania wierszy
efemeryczna chęć
jak odtrącenie muliste
dno wysychającej rzeki
oczekuje potoków
nurtu ukrytego
w staruchach
zmęczona destylacją
nie potęguje
zdobywania wierszy
efemeryczna chęć
jak odtrącenie muliste
dno wysychającej rzeki
oczekuje potoków
nurtu ukrytego
w staruchach
Niby skaczesz na przybliżeniach wysychanie/zaraz potok/nurt
ale dowalasz puentą...
Podoba mi się... Początek też pachnie pretensjonalną prowokacją, ale podoba mi się...
a zestawienie "odtrącenie muliste" zabrzmiało mi jak ... z systematyki Linneusza, albo jak choroba (tyfus plamisty). I uważam to zestawienie za ... najlepszy 'zabieg w wierszu". Sorry, no nie mogłem się powstrzymać;-)
Pozdrawiam,
R.