szukam wrażeń pod kamieniem,
pod strumieniem i pod czapką.
To szukanie jest brzemieniem
przysłonięte pewną chrapką.
szukam wrażeń tam i nazad
od dzieciństwa odległego
bez logicznych dla Was zasad
aż do wieku ubiegłego
szukam wrażeń dniem i nocą
chociaż jeszcze nie wiem po co,
przecież Żonkę mam kochaną
szkoda tylko,
że dmuchaną...