(haiq CXLVI)

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

runiczny obraz
północne statki w portach
ciepłe światło zórz

                              [haiq CXLVI]

Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 16 listopada 2011
anonim
  • Justyna D. Barańska
    Im więcej tego haiq czytam, tym bardziej myślę, że to nie jest w porządku wrzucać tu je wszystkie, jak leci. Przecież chyba sam musisz sobie zdawać sprawę (zwłaszcza, że to już z pewnej perspektywy czasu), że różnią się poziomem. Więc ja się zastanawiam, z jakiego powodu nie dokonałeś selekcji? Albo to lenistwo, albo serio nie widzisz różnicy, albo liczyć, że ktoś może jednak nada tym słabszym wartość.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Artymowicz anDUCH
    Justyna ma rację - --
    od siebie dodam - słabe haiku to pogrzebacz w oku Czytelnika

    · Zgłoś · 13 lat
  • wiktoria
    Prosty pogrzebacz krzywdy nie robi.
    Taki powykręcany - owszem.

    · Zgłoś · 13 lat
  • ARS TO od tyłu sra
    a teraz mam nieco żartobliwe pytanie. czy zapis odwrotny nie byłby silniejszy, mocniejszy... czy też... po prostu stanowi dostrzegalne rozwiązanie na kolejne haiq... Trochę sobie kpię, ale tak szczerze i Jedno i drugie obok siebie, albo nieodległe, mogłyby być niezłą szpilą wobec nadużywanej formy japońskiej... Niemniej... mimo wszystko, mimo długo utrzymywanego kredytu zaufania wobec autora, zbliżam się niebezpiecznie do stanowiska/wątpliwości Justyny... A co jak co, o czym dawałem już chyba znać, jesteś Wojtku autorem, dla którego samego nazwiska mam ochotę sięgać po jego utwory... Ale nie pomagasz... Oj nie pomagasz...

    · Zgłoś · 13 lat
  • guccilittlepiggy
    czy też macie wrażenie, że stawianie jakichkolwiek pytań pod tym serialem, ma charakter wybitnie retoryczny? pytam, bo naprawdę jestem ciekaw, czy tylko ja tak mam...

    · Zgłoś · 13 lat
  • Justyna D. Barańska
    Wojtek mówił mi kiedyś, że wrzuca te teksty poza domem i przez to ma ograniczony czas, więc nie podejmuje dyskusji. Nie wiem, czy nadal tak jest, ale fajnie by było, gdyby się czasem ustosunkował do komentarzy. W końcu to cecha internetowych twórczości - można nawiązać kontakt z autorem.

    · Zgłoś · 13 lat
  • guccilittlepiggy
    według mojego rozeznania: sądzę, że wątpię.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Justyna D. Barańska
    Możliwe, to nie byłoby pierwsze oszustwo męskiej części internautów.

    · Zgłoś · 12 lat