/ dla Z. /
żebym przestała pisać o ranach
z dzieciństwa - wciąż bolą
zmieniła się tylko rozpiętość
zawieszam cicho myśli
na oknach w pokoju
bez pieca
modlitwa nie zastąpi chleba
/ dla Z. /
żebym przestała pisać o ranach
z dzieciństwa - wciąż bolą
zmieniła się tylko rozpiętość
zawieszam cicho myśli
na oknach w pokoju
bez pieca
modlitwa nie zastąpi chleba
mam tylko jedną propozycję- zastanawiam się czy nie lepiej by wyglądało, zamiast kursywą to przed wciąż bolą myślnik? bo potem ładnie ten ból przechodzi w zmienia się tylko rozpiętość. bo wychodzi na to, że przestała i zmieniła to zadanie podmiotu, który raczej nie jest się:)
A wiesz, pierwotnie tak było, czyli jednak.
Dziękuję za podpowiedź.
To dobre przysłowie znam inne:
"Serce to pałac szklany, gdy pęknie nie można go naprawić."
Dziękuję:)