przyjdzie
niech cię nie zmylą przywiędłe trawy i płot nastroszony
rozstajne drogi też potrafią się zejść
zatoczyć krąg jak ziemia niespodzianka
nie wygasiła siebie do końca
nadal oddycha spokojnie
zamarła na długość chwili przecież
jest
w zadeptanych śladach i surowych snach
niestrawną nocą
piaskiem pod powieką drażni
okno otwartym skrzydłem
macha za plecami przyjaźnie
syte
niech cię nie zmylą przywiędłe trawy i płot nastroszony" - heh, a myślałam, że będzie o zimie albo świętach? ;)
Przymierzasz się do naszego konkursu?