kłótnia z Rzeczywistością

Wiśnia

Każdy z nas - Ty i ja

mamy w głowie własny świat,

świat małych kawałków

detali tworzących naszą Rzeczywistość.

Każdej nocy odnajdujemy to...

to co ważne...

Gdy słońce zaświeci w powieki

wszystko co kocham rozmywa się

we mgle "normalności", "codzienności".

Każdego ranka zakładam

maskę "moralności"

skłóconą z moimi marzeniami

o prawdziwej miłości i mojej wyimaginowanej egzystencjalności...

Zagubiony w myślach mówię...

mówię w sposób niezrozumiały

niezrozumiały dla nikogo....

Każdego dnia próbując coś powiedzieć

na moje oczy zakładam

okulary dorosłości,

uszy filtruja głupotę a język...

język wije się między zębami

gryziony co chwila,

Umysł wariuje...

Tylko moja twarz

zamknięta w moich dłoniach

czuje się bezpiecznie....

Spokojnie...

To tylko nowy dzień...

Oceń ten tekst
Wiśnia
Wiśnia
Wiersz · 5 grudnia 2011
anonim
  • Wiśnia
    No coż:-) Dziękuje i pozdrawiam serdecznie. Będę próbował dalej:-) Jeżeli mój stan umysłu przelany na parę wersów nie jest niczym nowym to pozdrawiam resztę podobnych osób.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • guccilittlepiggy
    pierwsze co widzę, gdy otwieram stronę z tekstem, to kropki. od tytułu po ostatnie zdanie.
    i wciąż nie rozumiem skąd u niektórych zamiłowanie do tego zabiegu.
    sam tekst nie powiedział absolutnie nic nowego, ani o świecie ani o podmiocie lirycznym.

    · Zgłoś · 12 lat temu